Taiteellinen johtaja

Kuva: Marco Borggreve

Kuva: Marco Borggreve

Aapo Häkkinen on opiskellut cembalonsoittoa Elina Mustosen, Bob van Asperenin ja Pierre Hantaïn johdolla. Solistidiplominsa hän suoritti Amsterdamissa vuonna 1998. Pian tämän jälkeen hän sai toisen palkinnon ja Belgian radion ja television palkinnon Bruggen cembalokilpailussa sekä Pohjois-Saksan radion Musikpreis-erikoispalkinnon italialaisen musiikin tulkinnoistaan.

Häkkinen piti ensikonserttinsa vuonna 2000. Hän on esiintynyt monien orkesterien solistina ja johtajana (mm. Helsingin kaupunginorkesteri, Tampere Filharmonia, Musica Aeterna, Orchestra del Teatro Olimpico di Vicenza, Orquestra Metropolitana de Lisboa, Dunedin Consort) useimmissa Euroopan maissa, Israelissa, Turkissa, Georgiassa, Japanissa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Vietnamissa, Brasiliassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa. Hän toimi vuosina 2002–04 Christophe Rousset’n assistenttina Ambronayn ja Leipzigin oopperoissa. Hän debytoi oopperakapellimestarina Kroatian kansallisoopperassa vuonna 2004.

Aapo Häkkinen on tehnyt lukuisia levytyksiä Aeolus-, Alba-, Avie-, BelAir-, Brilliant Classics -, Cantus-, Deux-Elles-, Naxos- ja Ondine-levymerkeille ja toimittanut 1600-luvun firenzeläisen kosketinsoitinmusiikin julkaisusarjan Ut Orpheus Edizionille. Hän on toiminut Helsingin Barokkiorkesterin taiteellisena johtajana vuodesta 2003 lähtien.

A CONVERSATION WITH AAPO HÄKKINEN (Fanfare, 2015)

10 CDs FOR A DESERT ISLAND (Goldberg, 2008)

AN INTERVIEW WITH AAPO HÄKKINEN (Clavichord International, 2003)

www.aapohakkinen.com

Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje