pe 2.7.su 4.7.2021 Janakkala

2.7.20214.7.2021 Janakkalan Barokki 2021

Kolme päivää musiikin juhlaa 2.-4.7.2021 Helsingin Barokkiorkesterin johdolla. Kirkkokonsertteja Pyhän Laurin kirkossa, kansanmusiikki-ilta iltapalan kera tunnelmallisessa Keltaisessa talossa Laurinmäellä ja lapsille omaa ohjelmaa.

Pe 2.7. klo 20 Pyhän Laurin kirkko

PERUTTU: C. P. E. Bach, Benda, Richter, Wranitzky

Wranitzky Kapelle

Vieraileva tšekkiläisyhtye Wranitzky Kapelle avaa festivaalin! Ohjelmassa on ihastuttavaa, harvemmin esitettyä musiikkia tšekkiläisiltä F. Bendalta ja P. Wranitzkylta, joiden vaikutus klassismin sävelkielen kehityksessä oli merkittävä.

______________

La 3.7. klo 18 Pyhän Laurin kirkko

J. S. Bach, Couperin, de Grigny, Raison

Benjamin Alard, urut

Pariisin maineikkaan Saint-Louis-en-l’Île-kirkon tähtiurkuri Benjamin Alard tuo Janakkalaan ranskalaispainotteisen ohjelman. Pyhän Laurin kirkon ainutlaatuisilla uruilla Bachin ja aikalaisten teosten kaikki värisävyt soivat kesäillassa täydessä loistossaan.

______________

La 3.7. klo 20 Laurinmäen Keltainen talo

Kansanmusiikkia ja iltapalaa

Eva Alkula, kantele

Äänimaisena, visuaalinen maisema, mielen maisema – nämä kaikki kietoutuvat toisiinsa Eva Alkulan suunnittelemassa kiehtovassa ohjelmassa, jossa kuullaan suomalaisia ja japanilaisia kansansävelmiä, improvisaatiota sekä erilaisista maisemista inspiroituneita sävellyksiä.

Konserttilipun oheen on mahdollista ostaa iltapalaa paikan päällä.

______________

Su 4.7. klo 11–14 Laurinmäki

Lasten Barokki

Lasten barokki Laurinmäen tunnelmallisella torpparimuseolla tutustuttaa vanhan musiikin maailmaan iloisen kepeällä otteella. Säilättäret -ryhmä esittää Härkätien Leikareiden säestämänä klo 12 otteita sirkusta, teatteria, liikettä ja musiikkia yhdistävästä teoksesta Pyhän Päärynän Legenda. Perinnemuusikko Minna Hokka esittelee perinnesoittimia klo 11 ja 13. Torpparimuseo ja Keltainen talo ovat myös avoinna tapahtuman ajan ja museoon on tapahtumapäivänä vapaa pääsy. Tapahtuma on maksuton.

______________

Su 4.7. klo 18 Pyhän Laurin kirkko

J. S. Bach, Kirchoff, Reincken

Aapo Häkkinen & Benjamin Alard, cembalo ja urut
Helsingin Barokkiorkesteri

Festivaalin päätöskonsertissa Bachin cembalokonsertot asettuvat rinnan hänen pohjoissaksalaisten edeltäjiensä kanssa. Reinckenin sanoin: edeltäjien stylus phantasticus -tyyli “elää Bachissa”. Cembaloa soittaa ja Helsingin Barokkiorkesteria johtaa festivaalin taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen.

Osta lippuja Janakkalan Barokkiin

Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje