la 12.9.2020 klo 19 Paavalinkirkko, Helsinki Sammatintie 5, Helsinki

12.9.2020 klo 19 Bach, Charpentier

© Jouni Harala

Kajsa Dahlbäck, sopraano
Tuuli Lindeberg, sopraano
Monica Groop, mezzosopraano
Hugo Hymas, tenori
Aarne Pelkonen, baritoni
Helsingin Barokkiorkesteri
johtaa Aapo Häkkinen

Charpentier
Canticum in honorem Beatae Virginis Mariae, H 400

Bach
Kantaatti ”Herz und Mund und Tat und Leben”, BWV 147

Bachin kantaattien psykologia ja teologinen syvyys hämmästyttävät kerta toisensa jälkeen. Tässä konsertissa kuullaan kantaatti Herz und Mund und Tat und Leben, joka kuuluu kantaateista rakastetuimpiin lempeästi keinuvan koraalinsa ”Jesus bleibet meine Freude” ansiosta. Konsertin avaa Charpentierin dialogimuotoinen draamamotetti, jossa kutsutaan ihmiskuntaa ylistämään Mariaa ”suloisella harmonialla ja ihastuttavalla melodialla”. Ranskalaisen kirkkomusiikin persoonallisimman mestarin teos kuullaan nyt Suomessa ensimmäistä kertaa.

Konsertti järjestetään ilman väliaikaa. Arvioitu kokonaiskesto 1 h.

Osta lippuja 40 – 48 €

Konsertti on osa Helsingin Barokkiorkesterin Vanhan musiikin sarjaa. Sarjalippu neljään konserttiin syyskaudelle 2020 on myynnissä 2.3.-12.9. välisenä aikana Ticketmasterin myyntipisteissä ja verkkokaupassa.

Huom! Aiemmin Musiikkitalossa pidettäväksi ilmoitettu konsertti on siirretty Paavalinkirkkoon.

Myös konsertin ohjelma on muuttunut koronapandemiaan liittyvistä syistä (Pohjoismaisen kirkkomusiikkisymposiumin peruutus). Charpentierin kantaatti Te Deum on jäänyt pois ohjelmasta ja kirkkomusiikkisymposiumin kuoro pois esiintyjistä.

Näiden muutosten johdosta asiakkailla on oikeus halutessaan palauttaa lippunsa (koskee myös sarjalippuja). Palautusohjeet lähetetään kesän aikana Ticketmasterilta suoraan lipunomistajille.

Konsertti järjestetään viranomaismääräysten mukaisesti noudattaen turvavälejä, tehostettua hygieniaa ja maksimihenkilömäärää.

Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje