11.9.2023

Vanhan musiikin sarja Musiikkitalossa käynnistyy 26.9. huippuvierailulla

Sabine Devieilhe Kuva: Fabien Monthubert

Helsingin Barokkiorkesterin syksyn Vanhan musiikin sarjan avauskonsertissa kuullaan Jean-Philippe Rameaun(1683–1764) Les Boréades -ooppera ensimmäistä kertaa Suomessa kansainvälisenä vierailuesityksenä.

Esityksen johtaa Rameau-ekspertti György Vashegyi kuuluisan Purcell-kuoronsa ja Orfeo-orkesterin kanssa. Solistikaarti on kansainvälinen ja erittäin korkeatasoinen. Alphisen roolin esittävä, Rameau-tulkinnoillaan maailmanmaineeseen noussut sopraano Sabine Devieilhe esiintyy Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Kulttuuritoimituksen kolumnissaan Antti Selkokari on todennut osuvasti: “Ranskalainen koloratuurisopraano Sabine Devieilhe kuuluu laulajiin, joiden konsertteihin on syytä päästä, jos niitä kohdalle sattuu.“

Rameaun testamenttina pidetty Les Boréades on ranskalaisen barokin klassikko. Säveltäjämestarin viimeiseksi oopperaksi jäänyt tragedia sisältää kaiken, mitä vain voi sisältyä viiden näytöksen barokkioopperaan: salaisuuksia, viettelyä, naamioita, rakkautta, lumottu nuoli, ennustus, kosto, myrsky, maanjäristys, itsemurhayritys, deus ex machina – ja lopulta onnellinen loppu.

Helsinkiin esitys saapuu Pariisista ja jatkaa Amsterdamin Concertgebouw’n saliin.

Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje