14.6.2023

Barokkimusiikki soi Janakkalan kesässä 30.6.-2.7.

Janakkalan Pyhän Laurin kirkko Kuva: Jarmo Jokinen

Janakkalan kesään paikkansa vakiinnuttanut Janakkalan Barokki soi jälleen heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Vanhan musiikin festivaali koostuu kolmesta kirkkokonsertista, sekä lasten omasta tapahtumasta. Tapahtumapaikkoina ovat Pyhän Laurin kirkko sekä Laurinmäen museoalue.

Janakkalan Barokin ja Helsingin Barokkiorkesterin taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen toivottaa niin uudet kuin ennestään tutut festivaalivieraat tervetulleeksi:

”Tämän vuoden festivaali liikkuu täysbarokin, 1600- ja 1700-luvun taitteen musiikillisessa ympäristössä. Upeat solistivieraamme Norjasta, Virosta ja Ukrainasta ovat tässä ohjelmistossa kotonaan, lisäksi kuullaan Johann Sebastian Bachin ikoninen Kunst der Fuge festivaalin päätökseksi. Pyrimme tarjoamaan kansainvälisen luokan barokkielämyksiä juuri Janakkalan kirkon ja sen ainutlaatuisten urkujen ominaispiirteisiin nojaten.

Perjantain konserttia varten olemme tutkineet todellista ruotsalaista aarreaittaa, Uppsalan yliopistossa säilytettävää Düben-nuottikokoelmaa. Kokoelman on suureksi osaksi kerännyt tukholmalainen aristokraatti, urkuri, säveltäjä ja hovin orkesterinjohtaja Gustav Düben ja se on ainutlaatuinen, yli 2000 käsikirjoitusta sisältävä kokoelma aikansa suosituinta musiikkia sekä Itämeren maista että muualta Euroopasta. Lauantain konsertissa kuullaan ranskalaista eleganssia, säveltäjinä Aurinkokuninkaan hovimuusikot François Couperin, Elisabeth Jacquet de la Guerre ja Marin Marais.”

Janakkalan Barokin ohjelmistosta vastaa Helsingin Barokkiorkesteri ja se järjestetään yhteistyössä Janakkalan kunnan ja seurakunnan kanssa. Konserttien liput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Maksuton Lasten Barokki on osa Janakkalan kunnan lapsille suuntaamaa kulttuuritarjontaa.

Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje