12.10.2022

Bernhard Crusell ja hänen aikansa -keskustelutilaisuus

16.10.2022 klo 15:15, Musiikkitalon yleisölämpiö

Suomalaissyntyinen säveltäjä ja klarinetisti Bernhard Crusell (s. 1775 Uusikaupunki – 1838 Tukholma) oli vaatimattomista oloista lähtenyt lahjakkuus, joka loi lopulta upean uran Ruotsin taide-elämän huipulla. HeBo juhlii 25-vuotista taivaltaan kokonaisella Crusell-ohjelmalla, jossa esitetään kolme säveltäjämestarin myöhäiskauden orkesteriteosta.

Ennen konserttia järjestetään Musiikkitalon lämpiössä keskustelutilaisuus, jossa pohdiskellaan Crusellin elämää ja identiteettiä sekä yleisemmin 1800-luvun alkuvuosikymmenten kulttuurihistoriaa ja yhteiskuntaa Ruotsin ja nykyisen Suomen alueella. Keskustelijoina ovat Euroopan historian professori Laura Kolbe, kulttuurihistorian dosentti Heli Rantala sekä toimittaja, filosofian tohtori Janne Palkisto. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje