9.12.2021

Vanhan musiikin sarjan kevään 2022 ohjelmisto julkistettu

Helsingin Barokkiorkesterin Vanhan musiikin sarja Helsingin Musiikkitalossa tarjoilee kevätkaudella monipuolisen ohjelman renessanssin ranskalaisesta ritarirunoudesta romanttiseen saksalaiseen liediin pääsiäisajan passioita unohtamatta.

Roman de la rose -runoelma on yksi keskiajan tunnetuimmista kirjallisista teoksista. Tuuli Lindeberg (laulu) ja Anna-Maaria Oramo (clavisimbalum, virginaali, laulu) esittävät 23.1. runoelman teemojen pohjalta konserttikokonaisuuden, jossa teoksen aiheita käsitellään chanson-, truveeri- ja renessanssimusiikin keinoin.

Benno Schachtner (kontratenori) ja Wiebke Weidanz (fortepiano) tunnetaan tinkimättöminä taiteilijoina, joille repertuaarin perinpohjainen tuntemus ja tulkinnan historiallinen tyylinmukaisuus ovat keskeinen osa taiteilijuutta. Ooppera- ja oratoriosolistina HeBo:n yleisölle jo aiemmin tuttu Schachtner esittäytyy 27.2. pitkän odotuksen jälkeen lied-ohjelmiston parissa.

Tsekkiläinen Paul Wranitzky oli merkittävä klassismin ajan säveltäjä, jota mm. aikalaiskollegat Mozart, Haydn ja Beethoven arvostivat suuresti. Arvostettu ja merkittävän maanmiehensä mukaan nimetty Wranitzky Kapelle esittää konsertissaan helmiä galanttin ja klassismin tyylin aikakaudelta.

Pasticcio-passio on Johann Sebastian Bachin viimeisinä vuosinaan kokoama suuri passio, jossa on materiaalia mm. Graunilta, Telemannilta ja Bachilta itseltään. HeBo kutsuu huhtikuussa passion esitystä varten Suomen ensivierailulle budapestilaisen Purcell-kuoron, joka on yksi kansainvälisesti merkittävimmistä barokkiohjelmistoon erikoistuneista kuoroista.

HeBo:n yleisön kestosuosikki Dmitry Sinkovsky on tunnettu energisistä tulkinnoistaan. Hän johtaa ja soittaa solistina Helsingin Barokkiorkesterin Äitienpäivän konsertissa 8.5. Konsertin solistivieraaksi Musiikkitalon Konserttisaliin saapuu venäläinen tähtisopraano Liliya Gaysina. Ohjelmassa on mm. Bachia, Vivaldia ja Händeliä, jonka duokantaatissa Sinkovsky esiintyy myös kontratenorina.

Kevään esite ladattavissa täältä.

Liput: ticketmaster.fi/hebo

Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje