28.1.2021

Vanhan musiikin sarjassa kansainvälisiä stream-konsertteja

musica cubicularis Kuva: Vid Rotar
Helsingin Barokkiorkesterin perinteinen, Musiikkitalossa kuukausittain järjestettävä Vanhan musiikin sarja toteutetaan tammi- ja helmikuussa verkossa. Tammikuun konsertti lähetetään Kroatian Zagrebista, helmikuun konsertti Helsingistä. Konserttien ohjelmisto ulottuu 1600-luvulta 1800-luvulle.

Verkkokonserteille on suunniteltu osittain erilainen ohjelma ja erilaiset ajankohdat kuin Musiikkitalon peruutetuissa tammi- ja helmikuun Vanhan musiikin sarjan konserteissa oltaisiin kuultu. Inhimillisen vuorovaikutuksen tuntua konsertteihin tuo pieni yleisö – Kroatiassa 20 hlö, Helsingissä 10 hlö, kaikkia paikallisia turvallisuusmääräyksiä noudattaen.

Myös virtuaalisessa konserttitoiminnassa orkesteri vaalii strategiansa ytimeen kuuluvaa kansainvälisyyttä ja verkostomaista yhteistyötä vanhan musiikin alan huipputoimijoiden kanssa yli maiden rajojen.

Konsertit lähetetään orkesterin omalla YouTube-kanavalla, ja ne jäävät katsottaviksi kanavalle myös konserttien jälkeen.
Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje