21.12.2020

Uudenvuoden juhlakonsertti kuullaan Lissabonissa

Shashank Subramanyam

Helsingin Barokkiorkesterin Uudenvuoden juhlakonsertti kuullaan tänä vuonna poikkeuksellisesti Lissabonissa Teatro Thaliassa 6. tammikuuta. Konsertti on osa Portugalin EU-puheenjohtajuuskauden avajaisjuhlallisuuksia. Konsertti streamataan maailmanlaajuiseen levitykseen suorana lähetyksenä.

Perinteisten Uudenvuoden juhlakonserttien peruunnuttua Helsingin Musiikkitalosta koronarajoitusten vuoksi, orkesteri alkoi etsiä konserteille vaihtoehtoista toteutuspaikkaa.

”Uudenvuoden ohjelman johtava kapellimestari Marcos Magalhães kertoi tilanteestamme Portugalin tiede- ja kulttuuriministeri Manuel Heitorille”, Helsingin Barokkiorkesterin taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen kertoo. ”Tämä innostui ajatuksesta ja tarjosi saman tien esityspaikaksi ohjelmaan sopivaa, tunnelmallista Teatro Thaliaa. Olen vaikuttunut siitä, miten kiinnostunut Portugalin ylin poliittinen johto on kulttuuriasioista. Heitor itse isännöi konserttia, myös maan pääministeri António Costaa odotetaan paikalle. Olemme iloisia, että Helsingin Barokkiorkesterin Uudenvuoden konserttien perinne voi näin jatkua entistä kansainvälisemmässä muodossa.”

Huolellisia turvajärjestelyjä noudattavaa kulttuuritoimintaa ei ole Portugalissa suljettu, vaikka maassa muuten on tiukkoja koronarajoituksia, kuten ulkonaliikkumiskieltoja.

Konsertin ohjelmassa on ranskalaisen barokin, nykymusiikin ja intialaisen perinnemusiikin kohtaamisia, solistina intialainen huilistitähti Shashank Subramanyam. Ohjelmaa varten on tilattu uusi teos intialaista musiikkia ja barokkisoittimia hyvin tuntevalta Eero Hämeenniemeltä.
Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje