18.9.2020

Schumannin ooppera Genoveva siirtyy kevätkaudelle 2021

Helsingin Barokkiorkesterin suurtuotanto, Robert Schumannin ooppera Genoveva, siirtyy syyskaudelta 2020 kevätkaudelle 2021. Korvaavana ohjelmana Vanhan musiikin sarjassa Helsingissä kuullaan Bachin H-mollimessu 25. lokakuuta.

Genovevan esitykset oli määrä pitää Musiikkitalossa 25.10. ja 27.10. yli 100-päisen esiintyjäjoukon voimin, vieraina mm. itävaltalainen Arnold Schönberg Chor ja joukko nimekkäitä solisteja Euroopan eri maista. Genovevan oli määrä lähteä marraskuussa kiertueelle Budapestiin ja Amsterdamiin.

Esityksiä varten oltiin monella tavalla mukauduttu koronarajoituksiin, mm. varaamalla kuorolle sijainti turvavälein levitettynä takakatsomoon ja etsimällä tarpeeksi suuria harjoitustiloja. Loppukesästä ja alkusyksystä eri puolilla Eurooppaa kiristyneet matkustusrajoitukset kuitenkin lopulta tekivät sekä Helsingin esityksistä että kiertueesta mahdottomia toteuttaa. 

Genoveva kuullaan Helsingissä ja Budapestissä touko-kesäkuussa 2021 osana kiertueen toista osaa, joka ulottuu Saksan parhaisiin saleihin: Dresdenin Kulturpalast, Hampurin Elbphilharmonie ja Düsseldorfin Tonhalle.

Siirron myötä Amsterdamin Concertgebouw jäi näillä näkymin ilman Genovevaa mutta toivotti tervetulleeksi Bachin H-mollimessun, jonka vieminen kiertueelle Amsterdamiin on matkustusrajoitusten kannalta Genovevaa realistisempi vaihtoehto.

Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje