22.5.2019

Vanhan musiikin sarjan syyskausi on avattu myyntiin

Hebo Photo: Marco Borggreve

Syyskausi käynnistyy musiikilla Englannin kuninkaan Henrik VIII:n hovista. Juuri Henrikin ansiosta pehmeä-ääniset viola da gambat rantautuivat saarivaltakuntaan. Helsingin Barokkiorkesterin gambayhtye ja Taavi Oramo esittelevät niille sävellettyä sävykästä musiikkia.

Schubertin musiikin parissa vierailevat wieniläinen mestariviulisti Erich Höbarth sekä venäläinen mestarisellisti Alexander Rudin, joka taitaa myös arpeggionen soiton. Arpeggione-sonaatti kantaa nimessään soitinta, jolle teos on sävelletty. Se on kuusikielinen gamban ja kitaran risteytys.

Syksyn suurtapahtuma on toisinto musiikin historian kenties kuuluisimmasta konsertista: Theater an der Wienissä 22.12.1808 järjestetyssä Ludwig van Beethovenin sävellyskonsertissa kantaesitettiin Pastoraalisinfonia, 5. sinfonia, 4. pianokonsertto, konserttiaaria Ah! Perfido, Kuorofantasia sekä osia C-duurimessusta. Helsingin Barokkiorkesteri ja PianoEspoo-festivaali toteuttavat kokonaisuuden ensimmäistä kertaa Suomessa.

Syyskausi huipentuu Dmitry Sinkovskyn tähdittämään joulukonserttiin Vanhassa kirkossa. Bachin, Händelin ja Vivaldin ajattomat sävelet tuovat aidon joulumielen, ja ”barokkiviulun Jimi Hendrix” (HBL) ottaa tehot irti orkesteristakin.

Liput Vanhan musiikin sarjaan myy Ticketmaster. Sarjaliput ovat myynnissä 22.9.2019 asti Ticketmasterin myyntipisteissä ja verkkokaupassa.

Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje