24.8.2018

Márta Schmidt Helsingin Barokkiorkesterin toiminnanjohtajaksi

Márta Schmidt

Helsingin Barokkiorkesterin toiminnanjohtajana aloittaa 1. syyskuuta FM Márta Schmidt.

Schmidt siirtyy tehtävään Sata-Häme Soi -festivaalin toiminnanjohtajan paikalta.

Schmidt on työskennellyt lukuisissa musiikkialan hallintotehtävissä, kuten Kuhmon Kamarimusiikissa, Helsingin Vanhan musiikin viikolla ja BRQ Vantaa -festivaalin toiminnanjohtajana. Erityisesti vanhan musiikin kentällä Schmidtille on kertynyt työkokemusta 14 vuoden ajalta. Luottamustehtävissä hän on toiminut mm. Pohjoismaiden vanhan musiikin verkoston Nordemin pääsihteerinä sekä 2015–2018 Euroopan vanhan musiikin festivaalien verkoston REMA:n johtokunnan jäsenenä. Vuodesta 2017 hän on vaikuttanut Finland Festivalsin hallituksen jäsenenä.

Koulutukseltaan Schmidt on peruskoulun historian ja musiikin opettaja sekä filosofian maisteri (pääaine musiikkitiede). Schmidt on lisäksi suorittanut monia johtamisen ja projektinhallinnan jatkokoulutuksia, kuten Executive Program in Arts and Culture Strategy Pennsylvanian yliopistossa.

Schmidt on kotoisin Unkarista ja asunut Suomessa vuodesta 1986.

Helsingin Barokkiorkesterissa Schmidt tulee vastaamaan mm. rahoitushallinnosta sekä orkesterin toiminnan kehittämisestä yhdessä taiteellisen johtajan kanssa.

Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje