10.1.2018

Oopperaharvinaisuus Kustaa Vaasa Musiikkitaloon

Helsingin Barokkiorkesteri tuottaa Musiikkitalon Konserttisaliin maaliskuussa 2018 tšekkiläisen Leopold Koželuchin (1747-1818) oopperan Kustaa Vaasa, jota ei ole vielä koskaan esitetty säveltäjän elinajan jälkeen.

Ooppera kertoo Ruotsin kuningas Kustaa Vaasan taistelusta Tanskan kuningas Kristianin johtamia valloittajia vastaan.

Kansainväliseen esiintyjäkaartiin kuuluvat sopraanot Martina Janková, Helena Juntunen ja Tuuli Lindeberg, mezzosopraano Monica Groop, tenorit Mario Zeffiri ja Niall Chorell, basso Cornelius Uhle, Helsingin kamarikuoro ja Helsingin Barokkiorkesteri. Teoksen johtaa Aapo Häkkinen.

Oopperan ohjaa Ville Sandqvist Erik Söderblomin suunnitteleman ohjauskonseptin pohjalta. Puolinäyttämöllinen toteutus luodaan Konserttisaliin videotekniikkaa sekä puvustus- ja valaistusratkaisuja monipuolisesti hyödyntäen.

Vuonna 2018 tulee kuluneeksi 200 vuotta Koželuchin kuolemasta. Kustaa Vaasan käsikirjoitus on löytynyt Prahan konservatorion kirjastosta ja nuottimateriaali editoitu ensimmäisen kerran tätä produktiota varten.

Kustaa Vaasa aloittaa puolinäyttämöllisten oopperatuotantojen sarjan, jonka Helsingin Barokkiorkesteri tuottaa vuosina 2018-2020 Suomen Kulttuurirahaston sekä Kordelinin säätiön Suuret kulttuurihankkeet -apurahan turvin. Hankkeessa on mukana myös Musiikkitalo, jonka kanssa jo vuonna 2011 aloitettu yhteistyö syvenee nyt residenssiorkesteritoiminnaksi.

Kustaa Vaasan ja orkesterin koko kevätkauden lipunmyynti alkaa keskiviikkona 1. marraskuuta.

Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje