3.8.2017

Helsingin Barokkiorkesteri täyttää 20 vuotta

Juhlakonsertissa Musiikkitalossa on mukana viisi huippusolistia, suurkuoro ja visualisointi.

Helsingin Barokkiorkesteri juhlii 20-vuotista taivaltaan Musiikkitalossa 24. syyskuuta näyttävällä ohjelmalla, jonka punaisena lankana on Schumannin ja Bachin välinen musiikillinen yhteys.

Solistikaartiin kuuluu viisi kansainvälistä tähteä: brittiläinen sopraano Carolyn Sampson, saksalainen kontratenori Benno Scahchtner, saksalainen tenori Werner Güra, brittiläinen basso Jonathan Sells sekä saksalainen basso Cornelius Uhle. Grammy-palkittu Viron filharmonian kamarikuoro huipentaa laulujuhlan.

Konsertin visualisoi orkesterin pitkäaikainen yhteistyökumppani Kristiina Helin, jonka rajoja rikkovat ohjaukset ja visualisoinnit ovat herättäneet huomiota maailmanlaajuisesti. Juhlakonserttiin hän toteuttaa suuren lankainstallaation, joka elää hienovaraisesti musiikin mukana.

Konsertin johtaa itseoikeutetusti orkesterin taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen, joka on luotsannut orkesteria jo 14 vuoden ajan.

Orkesteri syntyi 1997 baaripöydän äärellä ideoituna opiskelijaprojektina. Nyt 20 vuotta myöhemmin HeBo kuuluu Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin ammattilaisyhtyeisiin. Orkesteri vierailee arvostetuimmilla areenoilla kotimaassa ja ulkomailla: kuluvana vuonna ohjelmaan kuuluvat mm. kiertueet Euroopassa ja Japanissa. HeBo tuottaa itse konserttisarjoja Helsingissä ja Raumalla sekä kesäfestivaalia Janakkalassa.

Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje