14.9.2016

HeBo valloittaa Aasiaa kolmella kiertueella 2016

HeBo Photo: Marco Borggreve

Alkanut syksy on Helsingin Barokkiorkesterin maailmanvalloituksen virstanpylväs: orkesteri on kutsuttu esiintymään lukuisille merkittäville areenoille Etelä-Koreassa, Japanissa ja Kiinassa. Suomalaista periodimusisointia viedään maailmalle kolmella eri kiertueella.

Ensimmäinen debyytti on jo takana: heinä-elokuun vaihteessa HeBo esiintyi Aapo Häkkisen johdolla kolmessa konsertissa Pyeongchangin festivaalilla Etelä-Koreassa. Bach-ohjelman solistina oli Suomessa vuonna 2014 Vanhan musiikin sarjassa debytoinut, Berliinissä komeaa uraa tekevä korealainen sopraano Sunhae Im. Ohjelma kuultiin myös Suomessa BRQ Vantaa -festivaalilla.

Lokakuussa seuraavat konsertti Tokion kuuluisassa Suntory Hallissa ja kaksi konserttia Bandain musiikkijuhlilla Japanissa sekä paluu Etelä-Koreaan – tällä kertaa kaksi konserttia Tongyeongin konserttisalissa. HeBon solistina esiintyy italialainen, Pariisissa työskentelevä barokkiviulisti Johannes Pramsohler. Bach, Händel ja Telemann saavat rinnalleen mm. ”Ruotsin Händelin”, suomalaissukujuurisen Johan Helmich Romanin teoksia.

Joulukuussa suuntana on Kiina, missä HeBo konsertoi mm. Harbinin konserttisalissa, Shanghain Oriental Arts Centerissä ja Tianjinin oopperassa. Ohjelmassa on orkesterin ominta ohjelmistoa – Bachia ja Vivaldia. Solistina esiintyy HeBon vakiovieras, barokkiviulun supertähti Dmitry Sinkovsky.

Joulukuun Kiinan-kiertueen ohjelma kuullaan myös Suomessa Uuden vuoden juhlakonserteissa osana Suomi 100 -juhlavuoden aloitusta. Samalla vuodenvaihteen konsertit käynnistävät kaksikymmentävuotiaan HeBon juhlavuoden 2017!

Liput suosittuihin Uuden vuoden juhlakonsertteihin tulevat myyntiin 26.9.

Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje