SYYSKAUDEN SARJALIPPU on myynnissä! Katso esite ja nouda omasi Lippupalvelun myyntipisteestä.

LÖYDÄ HEBO
TILAA UUTISKIRJE

Pysyt ajan tasalla orkesterin kuulumisista!

Anna yhteystietosi täällä.


TAITEELLINEN JOHTAJA


Aapo Häkkinen opiskeli cembalonsoittoa Elina Mustosen, Bob van Asperenin ja Pierre Hantaïn johdolla. Solistidiplominsa hän suoritti Amsterdamissa vuonna 1998. Pian tämän jälkeen hän sai toisen palkinnon ja Belgian radion ja television palkinnon Bruggen cembalokilpailussa sekä Pohjois-Saksan radion Musikpreis-erikoispalkinnon italialaisen musiikin tulkinnoistaan.

Häkkinen piti ensikonserttinsa vuonna 2000. Hän on esiintynyt monien orkestereiden solistina ja johtajana (mm. Tampere Filharmonia, Tapiola Sinfonietta, Orchestra del Teatro Olimpico di Vicenza, Orquestra Metropolitana de Lisboa, Musica Aeterna) useimmissa Euroopan maissa, Turkissa, Israelissa, Japanissa, Brasiliassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa. Hän toimi vuosina 2002-04 Christophe Rousset'n assistenttina Ambronayn ja Leipzigin oopperoissa. Hän debytoi oopperakapellimestarina Kroatian Kansallisoopperassa vuonna 2004.

Aapo Häkkinen on tehnyt lukuisia levytyksiä Aeolus-, Alba-, Avie-, Cantus-, Deux-Elles- ja Naxos-levymerkeille. Hän on toimittanut 1600-luvun firenzeläisen kosketinsoitinmusiikin julkaisusarjan Ut Orpheus Edizionille ja opettaa Sibelius-Akatemiassa sekä kansainvälisillä mestarikursseilla. Häkkinen on toiminut Helsingin Barokkiorkesterin taiteellisena johtajana vuodesta 2003 lähtien.

10 CDs FOR A DESERT ISLAND (Goldberg, 2008)

An Interview with Aapo Häkkinen (Clavichord International, 2003)

An Interview with Aapo Häkkinen (Fanfare, 2015)

www.aapohakkinen.com