Orkesteri

”Skandinaviens Barockensemble Nr. 1”
Kölnische Rundschau

Vuonna 1997 perustettu Helsingin Barokkiorkesteri tuo uusia näkökulmia vanhan musiikin tulkintaan. Taiteellisena johtajana on vuodesta 2003 toiminut Aapo Häkkinen, jonka johdolla orkesteri on noussut Euroopan arvostetuimpien periodiyhtyeiden joukkoon.

Helsingin Barokkiorkesteri aloitti syksyllä 2011 säännölliset konserttisarjat Helsingin Musiikkitalossa ja Raumalla Pyhän Ristin kirkossa. Kesällä 2013 orkesteri perusti barokkifestivaalin Janakkalaan.

Helsingin Barokkiorkesteri on esiintynyt lukuisilla korkean profiilin areenoilla kotimaassa ja ulkomailla, kuten Savonlinnan Oopperajuhlilla, Suomen Kansallisoopperassa, Amsterdamin Concertgebouw’ssa, Lontoon Wigmore Hallissa, Kölnin filharmoniassa ja Madridin Palau de la Músicassa. Kaudella 2016–17 debytoitiin Japanissa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa. Kuluvana vuonna orkesteri esiintyy mm. Englannissa, Espanjassa ja Kroatiassa.

”Aapo Häkkinen är en intressant typ, som med minimala yttre åtbörder skapat en spännande sex appeal kring sin ensemble. Till syvende och sist handlar det självfallet om suveränt musicerande, som åtminstone i Finland – eventuellt i Norden – torde sakna sin like.”
Hufvudstadsbladet

Yhtyeen asema suomalaisen kulttuuriviennin ja -vaihdon lippulaivana on entisestään vahvistunut viime vuosina. Orkesterin johtajina ovat vierailleet mm. Rinaldo Alessandrini, Reinhard Goebel, Erich Höbarth, Riccardo Minasi, Enrico Onofri, Skip Sempé ja René Jacobs. Eturivin kansainvälisistä solisteista mainittakoon Isabelle Faust, Werner Güra, Soile Isokoski, Vesselina Kasarova, Julia Lezhneva, Viktoria Mullova, Valer Sabadus, Carolyn Sampson ja Nathalie Stutzmann.

Levytyksiä on tehty mm. AEOLUS-, Naxos- ja Ondine-levymerkeille. Levytys Dussekin sinfonioista ylsi Naxoksen vuoden 2012 kansainväliselle top 10 -myyntilistalle, sai arvostetun ECHO-palkinnon ja valittiin Gramophone Awards -lehdessä kuukauden levyjen joukkoon.

Helsingin Barokkiorkesteri on ensiesittänyt Suomessa runsaasti 1600–1800-lukujen keskeistä ohjelmistoa, kuten Buxtehuden, Charpentier’n, C.P.E. Bachin, W.F. Bachin, Krausin, Schubertin ja Schumannin teoksia, Haydnin oopperan L’Isola Disabitata sekä Händelin oopperan Acis and Galatea. Orkesteri on myös kantaesittänyt sille sävellettyä uutta musiikkia.

Orkesteri pitää yllä aktiivista kannatusjäsentoimintaa sekä toteuttaa koululaiskonsertteja ja kursseja yhteistyössä korkeakoulujen, musiikkiopistojen ja koulujen kanssa.

Toimintakertomus 2016

Toimintakertomus 2015

Toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2013

Toimintakertomus 2012

HeBo 15 vuotta -historiikki

Helsingin Barokkiorkesterin yhdistys ry:n hallitus

Matti Saarinen (pj.)
Anni Elonen
Kirsi Hokka
Aapo Häkkinen
Heidi Peltoniemi
Paula Rahtu
Marja Salmela
Carola Teir-Lehtinen

Helsingin Barokkiorkesterin yhdistys ry:n valtuuskunta

Tom von Weymarn (pj.)
Aki Antman
Monica Groop
Outi Hakanen
Tuija Hakkila
Pekka Hallberg
Riikka Heikinheimo
Kirsi Hokka
Eero Holstila
Matti Klinge
Sixten Korkman
Ukko Laurila
Matti Liukkonen
Markku Luolajan-Mikkola
Reetta Meriläinen
Mauri Niemi
Risto Nieminen
Riitta Nikula
Tuire Ranta-Meyer
Wille Rydman
Matti Saarinen
Pekka Sauri
Cay Sevón
Anna-Maria Soininvaara
Antti Suvanto
Erik Söderblom
Réka Szilvay
Merja Taponen
Jutta Urpilainen
Riikka Venäläinen
Markku Wilenius

Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje