5.12.2018

Third Practice Monteverdin radikaalin perinnön jäljillä

Kuva: Tanja Ahola

Tero Saarinen Company ja Helsingin Barokkiorkesteri yhdistävät voimansa etsiäkseen uusia ulottuvuuksia oopperan radikaalina kehittäjänä tunnetun Claudio Monteverdin (1567 – 1643) madrigaaleihin. Third Practice jatkaa koreografi Tero Saarisen maailmanmaineeseen nostaneiden tanssia, elävää musiikkia, designia ja teknologiaa yhdistävien suurteosten sarjaa. Kahdentoista tanssijan ja muusikon rinnalla esiintyy kaksi kansainvälisesti ylistettyä solistia: tenori Topi Lehtipuu sekä katalonialaissopraano Núria Rial – jälkimmäinen virtuaalisena näyttämöhahmona.

TSC ja HeBo harjoittelevat ja tekevät teoksen virtuaalisolistiin sekä näyttämöratkaisuihin liittyviä teknisiä kokeiluita Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä 17. – 18. toukokuuta. Yleisöllä on mahdollisuus päästä seuraamaan prosessia: Kansallisteatterin avointen harjoitusten lipunmyynti käynnistyy tiistaina 4. joulukuuta. Maailman ensi-iltansa Third Practice saa kansainvälisenä yhteistuotantona Italiassa toukokuun lopussa 2019. Suomen ensi-ilta on Kuopio tanssii ja soi -festivaalilla 17. – 18. kesäkuuta. Kuopion lipunmyynti alkaa 2. tammikuuta.

Ylös

Pysy ajan tasalla

Kannattajaksi

Kannatusjäsenyys

Tilaa uutiskirje